ראשי » המכללה להנדסה סמי שמעון

המכללה להנדסה סמי שמעון


המכללה האקדמית להנדסה על שם סמי שמעוןהחזון מאחורי הקמת המכללה

המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון, בראשותו של פרופסור אוסקר לוי ז"ל, הוקמה בשנת 1995 כחלק מתכנית לאומית, שמטרתה הייתה להרחיב את אפשרויות ההשכלה הגבוהה הזמינות עבור אנשים החיים בפריפריה ומתוך התמקדות במסגרת של לימודי הנדסה.

החזון מאחורי הקמתה של המכללה האקדמית להנדסה, סמי שמעון, היה מתן הזדמנויות שוות, פיתוח מדעי, הגדלת הפריון, והשקעה במשאב האנושי.

מאז הקמתה מחויבת המכללה למעורבות חברתית, למצוינות אקדמית ולעידוד ההשכלה הגבוהה בארץ בכלל ובפריפריה בפרט.

כשהחלה המכללה את פעילותה נרשמו אליה כמאה סטודנטים בלבד אך תוך מספר שנים, עלה מספרם ל-4,000 והוא צפוי לעלות בצורה משמעותית גם במהלך השנים הבאות.

מרבית הסטודנטים במכללת סמי שמעון מגיעים מהפריפריה ומאזור הדרום ובכך מממשים את החזון העומד מאחורי הקמת המכללה ומסייעים באופן ישיר ועקיף להגשמת יעודה, לעידוד שוויון ההזדמנויות ולהרחבת הנגישות להשכלה גבוהה גם למי שחי הרחק מהערים הגדולות.

בשנת 2002 אישרה המועצה להשכלה גבוהה את פתיחתו של קמפוס נוסף של מכללת סמי שמעון בעיר אשדוד, והיום המכללה היא, למעשה, הראשונה בארץ שברשותה ישנם שני קמפוסים.

תחומי לימוד

המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון מעניקה לבוגריה תואר ראשון (B.Sc) בתחומי ההנדסה: הנדסה כימית, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת תעשיה וניהול, הנדסת תוכנה והנדסת מכונות.

בנוסף לכך, מתקיימים במכללה גם לימודי הנדסת בניין שבסיומם מוענק לבוגרים תואר B.Tech. במכללה גם מתקיימים לימודי מכינה במרכז המיוחד ללימודים קדם אקדמיים.

המכללה האקדמית להנדסה על שם סמי שמעון מקצה משאבים רבים לפיתוח, למחקר, ולגיוס של סגל אקדמי איכותי, מקצועי ומנוסה.

בנוסף לכך, משקיעה המכללה בבניית מעבדות מתקדמות, בספריות מקצועיות, עשירות ומשוכללות ובפיתוח אמצעי הוראה טובים יותר.

לסטודנטים ולמרצים מוענקות מלגות לימוד ומחקר במטרה לעודד את הפעילות המחקרית המתקיימת במכללה באופן יומיומי בשיתוף עם מוסדות אקדמיים ומכוני מחקר מובילים בארץ ובעולם ועם התעשייה עתירת הידע בארץ.

במכללה אף נערכים באופן קבוע כנסים שונים בנושאי מחקר בינלאומיים.

לימודים לקראת תואר ראשון בהנדסה נמשכים כארבע שנים במסלולים השונים:

  • הנדסת בניין – הלימודים במסלול זה מתקיימים בקמפוס באר שבע וכוללים התמחות בהנדסת מבנים והנדסת ניהול הבנייה. בוגרי החוג רשאים להירשם בפנקס המהנדסים שבמשרד התעשייה והמסחר.
  • הנדסת חשמל ואלקטרוניקה – הלימודים במסלול זה כוללים התמחות בתקשורת, בחשמל ובאלקטרוניקה. בוגרי החוג זכאים להירשם בפנקס המהנדסים והאדריכלים.
  • הנדסה כימית – הלימודים במסלול זה כוללים התמחות בביוטכנולוגיה, בתעשייה כימית, בטכנולוגיה של המים ובנושאים נוספים.
  • הנדסת תעשייה – הלימודים במסלול זה כוללים התמחות במערכות תפעול, במערכות מידע, בניהול ובתחומים נוספים.
  • לימודי תואר ראשון בהנדסה להנדסאים – הלימודים במסלול זה כוללים התמחות לקראת תואר לבעלי תעודת הנדסאי מוכרת. המועמדים במסלול זה זכאים לקבלת פטורים בגין לימודיהם הקודמים.
  • המרכז ללימודים קדם אקדמיים – הלימודים במסלול זה מאפשרים השלמה של ההשכלה התיכונית במטרה לרכוש בהמשך השכלה אקדמית במקצועות ההנדסה.

המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון אף משקיעה בטיפוח הקשרים עם קהילות ואוכלוסיות שונות בדרום, במטרה לעודד את קידומן.

הפרויקטים השונים של מכללת סמי שמעון כוללים, בין השאר: הכשרת מהנדסים מהקהילה האתיופית, לימודי הנדסה לתלמידי תיכון בדרום, הכשרת מהנדסים מהקהילה הבדווית, פרחי הנדסה בדימונה ופרויקטים רבים נוספים.

Share/Save/Bookmark