ראשי » רוצה להיות מהנדס ביוטכנולוגיה? מידע מלא לפנייך!

רוצה להיות מהנדס ביוטכנולוגיה? מידע מלא לפנייך!


לימודי הנדסת ביוטכנולוגיהתחום ההנדסה הוא תחום מתפתח, אשר השלכותיו על מראה החברה והטכנולוגיה בארץ ובעולם הם נרחבים.

בתוך תחום רחב זה, התעשייה הביוטכנולוגית חובקת תחומי ידע נרחבים באופן ספציפי, החל מכלכלה על ענפיה הרבים, חקלאות אדמה וים, רפואה וגנטיקה, חקר המזון לאדם ולבעלי חיים, פיתוח מוצרי צריכה, ביולוגיה ועוד תחומים רבים נוספים.

במסגרת עבודתו, חוקר ביוטכנולוגיה משתמש בכלים תעשייתיים באורגניזמים חיים בתהליכי הייצור.

בשל ההשלכות החברתיות המשמעותיות, לימודי הנדסה בתחום ביוטכנולוגיה הם לימודים נחשקים, הנלווה אליהם סטטוס גבוה ויש לעמוד בתנאי קבלה קבועים כדי להתקבל אליהם.

כמו כן, הלימודים לתואר נלמדים במוסדות ספורים בלבד ודורשים אוריינטציה גבוהה למקצועות המדעיים, מה שמוסיף לתחרות על הקבלה ללימודים בפקולטה.

המוסדות העיקריים בהם נלמדת הנדסת ביוטכנולוגיה הם:

  • אוניברסיטת בן גוריון - במשך ארבע שנים לקראת תואר B.sc של בוגר בהנדסת ביוטכנולוגיה, במסלולי לימוד של ביוטכנולוגיה תהליכית, ביוטכנולוגיה סביבתית וביוטכנולוגיה רפואית
  • המרכז לעיצוב ולטכנולוגיה אריאל בשומרון – במסלול הנדסאי ביוטכנולוגיה להשלמה לתואר בוגר בביוטכנולוגיה במרכז האוניברסיטאי אריאל
  • המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעוןלימודי תואר ראשון של ארבע שנים לקראת מהנדס הנדסה כימית במסלול ביוטכנולוגיה
  • מכללת הדסה ירושלים – בבית הספר למדעי הבריאות והחיים כשהלימודים הם בני שלוש שנים לתואר בוגר בביוטכנולוגיה
  • הטכניון מכון טכנולוגי לישראל – במסלול הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון במשך ארבע שנים לתואר מהנדס דו תחומי, וכן לימודי תואר שני לקראת תעודת מוסמך למדעים בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
  • המרכז האקדמי רופין - במסלול לימודי שלוש שנים לתואר בוגר בביוטכנולוגיה ימית
  • מכללת אורט בראודה בכרמיאל – לימודים לקראת תעודת הנדסאי במסלול של שנתיים עם אפשרות השלמה לתואר במדעי החברה

קבלה ושכר לימוד במסלול לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה

בהתאם למסלול הנלמד בכל מוסד והתמקדויותיו, הסטודנטים והבוגרים מכירים ומתמקצעים בתחומים רחבים ומשולבים בתעשיות טכנולוגיות בישראל ואף בחו"ל.

תנאי הקבלה הם בגרות מלאה עם ציוני אנגלית ומתמטיקה של 70-80 לפחות בהיקף של 4 יחידות לפחות, כאשר לעיתים דרוש ציון עובר בלבד ביחידות אלה.

כמו כן דרוש ציון פסיכומטרי כשהמינימום עומד לרוב על כ-650. לתואר ראשון בהנדסה כימית עם התמחות בביוטכנולוגיה דרוש ממוצע בגרות של לפחות 70 וציון פסיכומטרי של לפחות 560.

ציוני מתאם וסכם גם כן נקבעים על פי המוסד עצמו ומשתנים כאשר ציון גבוה של 600+ מקנה לעיתים זכאות לבקשת מלגות הצטיינות.

במקרים חריגים, בהתאם למוסד, מובא לשיקול קבלתם של סטודנטים שלא עומדים בתנאי הקבלה, אך עליהם לעבור בחינות ידע במתמטיקה או שנת השלמה של מקצועות מדעיים.

שכר הלימוד הוא אוניברסיטאי, לאמור נקבע על פי המוסד להשכלה גבוהה אחת לתקופה וכיום עומד על כ-10,000 שקלים.

מה כוללים הלימודים?

בלימודי הנדסת ביוטכנולוגיה הסטודנט מתמחה (על פי שיקולי המוסד והמגמה) במדעי הטבע הכוללים כימיה, ביוכימיה, גנטיקה, הנדסה גנטית, ביולוגיה, ביולוגיה מולקולרית, טכנולוגיית מזון, פרמקולוגיה ומטבוליזם של תרופות, ביואינפורמטיקה, תהליכי ייצור ביוטכנולוגיים, סוגיות אתיות ומשפטיות בביוטכנולוגיה, פיתוח וניהול סטרט-אפ ביוטכנולוגי.

בסיום הלימודים הבוגרים משתלבים בתעשיות ובמחקר בתחומים האלה ונוספים רבים הנגזרים מהם.

בחינות הגמר הממלכתיות, הנערכות לכלל לסטודנטים הלומדים במגמת הנדסת ביוטכנולוגיה, כוללות את הנושאים הנבחרים על פי המועצה לטכנולוגיות, בדגש על ביוכימיה, מיקרוביולוגיה, כימיה כללית ואורגנית, כימיה פיסיקלית, הנדסה ביוטכנולוגית ושיטות הפרדה.

Share/Save/Bookmark